De Omgeving

Wat te doen in Rotterdam

Door de gunstige ligging van het appartement midden in het bruisende centrum van Rotterdam, zijn er verschillende mogelijkheden om Rotterdam te verkennen voor de nodige ontspanning.

Rotterdam is anders dan de gemiddelde Nederlandse stad met veel moderne gebouwen en internationale handel. Rotterdam is een stad die een bewogen geschiedenis kent, en ondanks een ontbrekend historisch centrum zeker een sterk eigen karakter heeft.
Het centrum van Rotterdam staat het meest bekend om de moderne architectuur en diverse winkelgebieden.

Van de grootste haven van Europa, een bezienswaardigheid op zich dankzij de vele toers waarmee u de Europoort kunt bezoeken, tot enkele van de beste musea.

Aangezien een groot deel van het stadscentrum van Rotterdam verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn de gebouwen die staande zijn gebleven de moeite van het bezichtigen waard.
Zo zijn er namelijk het Witte Huis en de Laurenskerk die ondanks hun hoogte zijn blijven staan. De hoogste toren van de Laurenskerk is 64 meter hoog en gemaakt van steen. De renovaties waren in 1968 klaar, maar ook daarna zijn er nog stukken aangebouwd door de architect die ook het theater van Rotterdam heeft ontworpen.

Rotterdam heeft een veel musea die een bezoek waard zijn. Zo is er onder andere het Boijmans van Beuningen, De Kunsthal en natuurlijk het Maritiem Museum

Blijdorp

Slechts 10 minuten lopen van het appartement ligt Diergaarde Blijdorp, één van de dierentuinen in Nederland die al het langst bestaat.
Een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp is dankzij de diversiteit aan dieren en zelfs workshops voor bezoekers een garantie op veel vermaak, voor uw kinderen maar ook zeker voor u!

Kubuswoningen

Kubussen op hun kant, zo kunt u zich de kubushuizen in Rotterdam het best voorstellen. Geplaatst op de eerste verdieping beelden de kubushuizen een bos uit binnen Rotterdam, ontworpen door Piet Blom. Via de kijkkubus kunt een een kubuswoning van binnen bekijken. Zoals u zult zien tijdens uw uitstapje, is de onderste verdieping als een omgekeerde pyramide en de bovenste verdieping juist weer als een normale pyramide.

Website door Benjamin Verkleij